Социално отговорни организации получиха приз „ЗЛАТНО СЪРЦЕ”

Златно сърце

Двадесет и два благотворителни проекта и социални инициативи в 17 различни категории получиха официално признание в осмото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце” на списание и клуб Business Lady. Церемонията се състоя вчера, 17 май в Интер Експо Център.

В панел „Подкрепа и развитие“ отличиe получиха няколко компании.

За „Подкрепа и бизнес развитие на младите“ първото място грабна Fibank с фонд „Sustainable Lady“ към бизнес програмата си „Smart Lady“.

Втора награда получи Kaufland и „Лидерите на бъдещето“.

В категория „Подкрепа и развитие на общини и региони“ първа награда бе присъдена на Vivacom – за „Vivacom Регионален грант“.

В панел Устойчивост, КСО и иновации „ХЮЛЕТ-ПАКАРД ГЛОУБЪЛ ДЕЛИВЪРИ БЪЛГАРИЯ СЕНТЪР” ЕООД бе отличен за своята „Цялостна корпоративна социална отговорност“.

Kaufland грабна първото място в раздел „Устойчиво развитие и безопасни условия на труд“.

За Устойчивата си социална политика призът е за Vivacom – с „Vivacom Регионален грант“, Операция „Жълти стотинки” и Инициативата „Образование 4.0“.

В категория „Иновации и устойчиво развитие“ първа награда получи Kaufland „Зелена логистика“, а „АПТЕКИ 36.6“ бяха отличени за своята Устойчива благотворителна дейност.

В панел „Вътрешна КСО“ първото място бе присъдено на „Орбико България“ в категория „Социално отговорен служител“ – за социалните инициативи, които компанията развива за трета година с подкрепата на своите служители – „Плюшена прегръдка за детска усмивка”, „Посади бъдеще” и „Orbico Fashionweek”.

Фондация „Нашият дом е България” за поредна година получи първа награда в раздел „Културни и исторически инициативи“, за творческите си продукции за популяризиране и съхраняване на християнските ценности, културата, традициите и историята на България.

В категория „Здравеопазване и здравни инициативи“ отличие взе отново Vivacom, за откритата безплатна телефонна линия в помощ на пациенти с хронични заболявания.

В раздел „Медиите и социалните каузи“, първото място за поредна година отиде при NOVA, този път за Изложба – „Тя. Въпреки всичко“ на Новините на NOVA.

Призът „Златно сърце” за „Личност – вдъхновител“ взе Петя Вълчева, директор на Комплекс за социално-здравни услуги „Света Петка”.

Наградите „Златно сърце” целят да подкрепят и уважат усилията на компании, НПО, институции и физически лица, подкрепили различни каузи със социален и обществено значим характер.

 

НОВИНИ

СЪБИТИЯ