Пари от Европа: по какви програми може да кандидатства бизнесът през 2023 г.

Пари от Европа: по какви програми може да кандидатства бизнесът през 2023 г.

Програми за близо 2 млрд. лв. за българските фирми ще бъдат отключени тази година.

По програми за близо 2 млрд. лв. ще може да кандидатства българският бизнес през 2023 г. Повечето от тях ще бъдат отворени за кандидатстване още в началото на годината, така че средствата да бъдат изплатени в рамките на няколко месеца. Повечето от схемите идват по линия на Плана за възстановяване и устойчивост, а няколко от тях – по новите оперативни програми, които в края на миналата година бяха окончателно одобрени от Европейската комисия.

По-голямата част от ресурса, предназначен за бизнеса, се управлява от Министерството на иновациите и растежа. То е принципал на осем от общо 12 грантови програми, пряко насочени към микро-, малки, средни и средноголеми предприятия в България.

С тях достигаме до 99.9% от работодателите в България“, коментира министърът на иновациите и растежа Александър Пулев по време на конференция, организирана от „24 часа“ и КРИБ.

Програмите, по които бизнесът може да кандидатства през    2023 г.Пари от Европа: по какви програми може да кандидатства бизнесът през 2023 г.

НОВИНИ

СЪБИТИЯ