“Есетере България”: Изграждаме малка розоварна в района на град Шипка

“Есетере България”: Изграждаме малка розоварна в района на град Шипка

Имаме много сериозна социална политика, казва управителят на дестилерията за етерични масла в гр. Добрич Пламен Николов.

Работещите на постоянен трудов договор в “Есетере България” са над 100, а други около 150 са сезонно наети за по четири-пет месеца в годината.  Интервю с управителя на българската фирма, за ситуацията в “Есетере България” сега – след въвеждане на извънредното положение.

Наложи ли се промяна в режима на работа на компанията заради извънредното положение?

– Няма промяна в режима на работа, единствено засилихме мерките за лична защита и хигиена. Не сме освобождавали работници, не сме ги пускали в отпуск. Напротив – в нашия бранш всички потребители на продукти са активни и ние очакваме засилена дестилационна дейност. Нашата компания майка от САЩ очаква от нас големи доставки на етерични масла и дори се опасявам, че няма да имаме достатъчно капацитет да отговорим на поръчките.

Означава ли това, че дестилерията работи с пълния си капацитет?

– Все още не, защото част от мощностите са предназначени за преработка на сезонни суровини – лавандула, маточина и др. В момента дестилираме само вносни суровини – тамян и смирна.

Имате ли проблеми с доставките им?

– Не, няма проблем с доставките. Ние внасяме от Сомалия и Етиопия тамян и смирна, от Северна Америка – кора от бреза, от Хавай – сандалово дърво. Имаме достатъчно от тези суровини на склад, но и доставките им продължават регулярно, всичко е по план. Пандемията от коронавирус не дава отражение върху работата ни. Цялото интервю

Източник: Капитал

НОВИНИ

СЪБИТИЯ

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!